دسته‌ها
صف وام ازدواج تمامی ندارد، آیا نوبت انتظار به ۱۴۰۴ می‌رسد؟

صف وام ازدواج تمامی ندارد، آیا نوبت انتظار به ۱۴۰۴ می‌رسد؟

بدون دیدگاه

 1403-08-10

آیا صف‌ انتظار وام ازدواج تا سال ۱۴۰۴ ادامه خواهد یافت؟ با گذشت بیش از هشت ماه از ابتدای سال جاری، بسیاری از زوج‌ها همچنان در صف انتظار برای دریافت تسهیلات ازدواج هستند. کارشناسان پیشنهاد می‌دهند که در بودجه سال ۱۴۰۴، دست‌کم ۴۰۰ هزار میلیارد تومان برای این نوع تسهیلات در نظر گرفته شود. به گزارش ایسنا، به نقل از میزان، تشکیل صف‌های طولانی برای دریافت وام ازدواج همواره یکی از مشکلاتی است که زندگی تازه‌ عروس و دامادها را با چالش مواجه می‌کند. جلالی، معاون اداره اعتبارات بانک مرکزی، اخیراً اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا تاریخ ۳ آبان، شبکه بانکی کشور بیش از ۱۱۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به ۳۵۵ هزار متقاضی پرداخت کرده است.

۵۰۰ هزار نفر در صف وام ازدواج

جلالی همچنین بیان کرد که در حال حاضر ۳۴۸ هزار نفر در صف قطعی دریافت وام ازدواج قرار دارند و ۱۰۴ هزار نفر دیگر در صف ذخیره هستند و بانک مدنظر خود را انتخاب کرده‌اند. این افراد به‌محض تخصیص سهمیه به بانک‌ها به صورت اتوماتیک وارد صف قطعی خواهند شد.

به گفته او، نزدیک به ۴۰ هزار نفر هنوز بانک عامل خود را انتخاب نکرده‌اند؛ به این ترتیب، تعداد کل متقاضیان وام ازدواج به حدود ۵۰۰ هزار نفر می‌رسد. با توجه به منابع تخصیص یافته برای تسهیلات ازدواج در سال ۱۴۰۳، انتظار می‌رود این تعداد متقاضی تا پایان سال افزایش یابد. با این حال، در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، هنوز رقمی برای این تسهیلات مشخص نشده است و به گفته معاون سازمان برنامه و بودجه، سقف وام ازدواج توسط هیئت عالی بانک مرکزی تعیین خواهد شد.

بیشتر بخوانید...  ثبت نام وام ازدواج ۲۴ ساعته می شود؟

پیامدهای تعیین تسهیلات ازدواج توسط بانک مرکزی چیست؟

میرهادی رهگشای، کارشناس اقتصادی، در گفت‌وگو با میزان درباره صف‌های طولانی دریافت وام ازدواج اظهار کرد که رقم ۵۰۰ هزار متقاضی اعلام‌شده از سوی بانک مرکزی ممکن است تا پایان سال به ۷۰۰ هزار نفر برسد، که نشان از چالشی بزرگ در زمینه تامین تسهیلات ازدواج دارد.

او تأکید کرد که برای سال آینده، علاوه بر متقاضیان سال ۱۴۰۴، باید راهکاری برای حدود ۷۰۰ هزار نفری که همچنان در صف دریافت وام باقی مانده‌اند، پیش‌بینی شود. رهگشای با اشاره به پیشنهاد تعیین رقم تسهیلات ازدواج توسط هیئت عالی بانک مرکزی بیان کرد: این پیشنهاد می‌تواند تبعاتی به همراه داشته باشد. به گفته او، بانک مرکزی به نوعی وکیل مدافع بانک‌ها محسوب می‌شود و تلاش می‌کند فشاری به شبکه بانکی وارد نشود.

وی با انتقاد از تصمیم‌گیری بانک مرکزی در تعیین سقف تسهیلات ازدواج، افزود: اگر بانک مرکزی نقش سیاست‌گذاری و نظارت دقیق‌تری بر شبکه بانکی داشت، چنین تصمیمی قابل قبول‌تر بود؛ چراکه در این صورت، فرآیند کارشناسی با دقت بیشتری انجام می‌شد. رهگشای بر این باور است که تعیین سقف وام ازدواج برای سال ۱۴۰۴ توسط بانک مرکزی، احتمالاً به طولانی‌تر شدن صف‌های انتظار برای دریافت تسهیلات منجر خواهد شد.

وی ادامه داد که سال گذشته نیز این پیشنهاد از سوی دولت برای بودجه ۱۴۰۳ به مجلس ارائه شد؛ با این حال، مجلس آن را رد کرد و تأکید داشت که سقف تسهیلات و منابعی که بانک‌ها باید برای وام ازدواج اختصاص دهند، حتماً در بودجه مشخص شود. رهگشای افزود: در سال ۱۴۰۳ تسهیلات ازدواج نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود ۶۰ درصد افزایش داشت، که رقم قابل‌توجهی بود. این افزایش غیرکارشناسی مبلغ وام ازدواج یکی از دلایل تشکیل صف‌های طولانی دریافت وام در سال جاری محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید...  سامانه وام ازدواج |قسط وام ازدواج

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: انتظار داریم مجلس سقف تسهیلات ازدواج را تعیین کند، اما این افزایش نباید به حدی باشد که نظام بانکی کشور توان پرداخت آن را نداشته باشد؛ تا شاهد تشکیل صف‌های طولانی در پرداخت این تسهیلات نباشیم. رهگشای بر اهمیت تعیین دقیق منابع قرض‌الحسنه در بودجه تأکید کرد و بیان داشت: در بودجه سال ۱۴۰۳ مبلغ ۳۰۰ هزار میلیارد تومان برای تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در نظر گرفته شد، اما بانک مرکزی با پیگیری‌هایی این رقم را به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان کاهش داد.

به گفته او، بانک مرکزی در سال ۱۴۰۳ به‌عنوان نماینده بانک‌ها کاهش منابع تسهیلات ازدواج و فرزندآوری را دنبال کرد که با وجود مخالفت‌ها به تصویب رسید. نتیجه این تصمیم، افزایش صف‌های انتظار برای وام ازدواج بوده است. وی تأکید کرد که برای سال ۱۴۰۴ حداقل ۴۰۰ هزار میلیارد تومان برای تسهیلات ازدواج نیاز است؛ چرا که محاسبات کارشناسی نشان می‌دهد منابع قرض‌الحسنه بانک‌ها امکان تأمین این تسهیلات را دارند. همچنین، سقف وام ازدواج باید به میزان معقولی افزایش یابد تا نظام بانکی توان پرداخت آن را داشته باشد.

مطالب پیشنهادی:

کلمات کلیدی: صف وام ازدواج

دیدگاه ها

به بالا بروید