دسته‌ها
پرداخت ۷۰ همت وام ازدواج و فرزندآوری؛ عملکرد فراتر از تعهدات بانک‌ها در سال ۱۴۰۳

پرداخت ۷۰ همت وام ازدواج و فرزندآوری؛ عملکرد فراتر از تعهدات بانک‌ها در سال ۱۴۰۳

بدون دیدگاه

 1403-05-18

از ابتدای سال جاری، شبکه بانکی کشور به میزان چشمگیری در زمینه اعطای وام‌های ازدواج و فرزندآوری عملکرد خوبی داشته است، پرداخت ۷۰ همت وام ازدواج و فرزندآوری. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، تاکنون بیش از ۵۶۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به متقاضیان پرداخت شده است. این میزان پرداختی که به ۷۰ همت می‌رسد، در مقایسه با سهمیه تکلیفی که برای این تسهیلات تا تاریخ ۱۴ مرداد ۱۴۰۳ تعیین شده بود (مبلغ ۵۴۴ هزار میلیارد ریال)، نشان‌دهنده عملکردی فراتر از انتظار است؛ به طوری که شبکه بانکی کشور توانسته است بیش از ۱۰۳.۵ درصد از تعهدات خود را در این حوزه تحقق بخشد.

این دستاوردها در چارچوب قوانین و مقررات مصوب سال ۱۴۰۳ کشور حاصل شده است. مطابق بند (ث) تبصره (۱۳) قانون بودجه سال ۱۴۰۳، بانک مرکزی موظف شده است با توجه به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و قوانین مرتبط با ایثارگران، از منابع سپرده‌های قرض‌الحسنه اعم از جاری و پس‌انداز شبکه بانکی، پس از کسر سپرده قانونی، به هر یک از زوج‌هایی که تاریخ ازدواج آن‌ها پس از ۰۱‏/۰۱‏/۱۳۹۹ است، تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری اعطا کند. این تسهیلات شامل مبلغ سه میلیارد ریال برای زوج‌ها می‌باشد و برای زوج‌های زیر ۲۵ سال و زوجه‌های زیر ۲۳ سال این مبلغ به سه میلیارد و پانصد میلیون ریال افزایش می‌یابد. شایان ذکر است که این سقف‌ها برای خانواده‌های شهدا و ایثارگران دو برابر در نظر گرفته شده است.

همچنین، بر اساس جزء (۸) از بند قانونی مذکور، مقرر شده است که در صورت نیاز به ضامن و عدم کفایت اعتبار متقاضیان، مؤسسات اعتباری باید از طریق توثیق حساب یارانه، سهام عدالت یا سایر دارایی‌های مالی متقاضیان یا بستگان درجه اول آن‌ها، یا با اخذ یک فقره سفته و یک ضامن، نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام کنند.

بیشتر بخوانید...  وام ازدواج بازنشستگان کشوری+ همه آنچه باید بدانید

بر اساس اجرای دقیق قوانین بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور و قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، در روزهای آغازین سال جاری، تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به طور رسمی به شبکه بانکی کشور ابلاغ شد. این اقدام به منظور حمایت از ازدواج جوانان و تشویق به افزایش جمعیت صورت گرفته است. بانک مرکزی، به عنوان نهاد ناظر و مسئول در این حوزه، به طور مستمر سامانه مربوط به تسهیلات ازدواج و فرزندآوری را مورد رصد و نظارت قرار می‌دهد تا از اجرای صحیح و منظم این تسهیلات اطمینان حاصل کند.

طبق دستورالعمل‌های بانک مرکزی، تمامی استان‌ها و شهرستان‌های کشور ملزم به داشتن حداقل ۵ بانک فعال برای ثبت‌نام متقاضیان در سامانه مربوطه هستند. این الزام به منظور دسترسی آسان‌تر و عادلانه‌تر تمامی افراد در سراسر کشور به این تسهیلات است. علاوه بر این، سهمیه‌های اختصاص داده شده به بانک‌ها به نحوی مدیریت می‌شود که توزیع آن‌ها فقط به ماه‌های ابتدایی سال محدود نباشد، بلکه در طول سال نیز به طور یکنواخت ادامه یابد. این رویکرد کمک می‌کند تا تسهیلات قرض‌الحسنه به طور عادلانه‌تری در دسترس متقاضیان قرار گیرد.

در خصوص تضمین‌های مورد نیاز برای اخذ این تسهیلات نیز، بر اساس بند قانونی مذکور، بانک‌های عامل براساس امتیاز کسب شده توسط متقاضیان در فرآیند اعتبارسنجی، به اخذ یک فقره سفته و یک ضامن اقدام می‌کنند. در واقع، امتیاز کسب شده در اعتبارسنجی، مشخص‌کننده حدود و ویژگی‌های ضامن مورد نیاز است. بنابراین، نوع و میزان تضامین از متقاضیان بسته به نتایج اعتبارسنجی که به تایید قانون‌گذار رسیده است، تعیین و اخذ می‌شود.

بیشتر بخوانید...  آذربایجان شرقی، پنجمین استان برتر در ارائه تسهیلات ازدواج

در پایان، باید تأکید کرد که بانک مرکزی به تمامی بانک‌های کشور موضوع تسهیل شرایط ضمانت و اخذ وثایق در پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه در سال جاری را ابلاغ کرده و بر اجرای آن تأکید نموده است. هموطنان عزیز در صورت وجود هرگونه ابهام، سؤال یا مشکلی در این زمینه می‌توانند از طریق وبگاه بانک مرکزی درخواست خود را ثبت و پیگیری کنند تا از خدمات و حمایت‌های لازم برخوردار شوند.

مطالب پیشنهادی:

دیدگاه ها

به بالا بروید